6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

"Τεχνική της Συναισθηματικής Απελευθέρωσης - Emotional Freedom Technique - EFT"

Εισαγωγικό θεωρητικό και Βιωματικό Σεμινάριο

Διεξάγονται 1 φορά/μήνα σεμινάρια θεωρητικά και βιωματικά στις πιο διαδεδομένες Τεxνικές Διαχείρισης του Στρες.

Για πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2013 επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2107238342 - 6974082634

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ IOYΛΙΟΥ 2013 

Τίτλος: Τεχνικές Διαχείρισης του Στρες. Εκπαίδευση στην Τεχνική της Συναισθηματικής Απελευθέρωσης – Emotional Freedom Technique (EFT)

Ημερομηνία: 6/7/2013

Περιγραφή:

• Μονοήμερο Εισαγωγικό Βιωματικό Σεμινάριο

Το σύστημα του στρες παίζει τεράστιο ρόλο στην επιβίωση του ατόμου. Είναι αυτό που επέτρεψε στον άνθρωπο να προσαρμόζεται κάτω από στρεσογόνες επιλεκτικές πιέσεις κατά την εξέλιξη και να αλλάζει γενετικά. Οι πιέσεις αυτές ήταν κυρίως η παρατεταμένη έλλειψη τροφής, η αφυδάτωση, οι λοιμώξεις, οι τραυματισμοί, καθώς και η πρόβλεψη των κινήσεων και η αποφευκτική ή επιθετική αντιμετώπιση των εχθρών. Το σύγχρονο στρες του δυτικού ανεπτυγμένου κόσμου είναι περισσότερο ψυχοκοινωνικής και λιγότερο σωματικής φύσης.

Το στρες μας έχει ξεφύγει γιατί παίρνει χρόνια να εκδηλωθεί νοσολογικά. Αρχίζει σαν άγχος και δυσφορία αλλά στο τέλος εκδηλώνεται σε παχυσαρκία, σε μεταβολικό σύνδρομο, σε καρδιοαγγειοπάθεια, σε κάποια χρόνια νόσο. Είναι γεγονός ότι όταν κάποιος αισθάνεται δυσφορικός, έχει άγχος, και αποζητά την αυτοθεραπεία στο φαγητό ή σε ουσίες εξάρτησης ή έχει ανεξήγητα συμπτώματα πόνου, κόπωσης και διαταραχών του ύπνου, έχει σημαντικό πρόβλημα χρόνιας δυσομοιόστασης, το οποίο όμως ο γιατρός σήμερα δεν το αναγνωρίζει. Θα διερευνήσει τον ασθενή για κάποια παραδοσιακή νόσο και αν δεν την βρει θα σταματήσει και θα μείνει εκεί. Τώρα γίνεται προσπάθεια να διδαχθούν οι ειδικοί στο χώρο της υγείας να βλέπουν τον άνθρωπο συνολικά, ολιστικά.
   Στο σεμινάριο θα γίνει θεωρητική παρουσίαση της έννοιας του στρες και του κεντρικού παθογενετικού ρόλου του στην πλειοψηφία των σύγχρονων ασθενειών. Επίσης, θα παρουσιαστεί η  βασική τεχνική της Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) ως τεχνική διαχείρισης του στρες που εφαρμόζεται από τους ειδικούς ψυχικής υγείας για την επιτυχή αντιμετώπιση και διαχείρισή του. Επιπλέον θα υπάρξει βιωματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων και εξάσκηση στην εν λόγω τεχνική.

Τεχνική της Συναισθηματικής Απελευθέρωσης – EFT

Η τεχνική της συναισθηματικής απελευθέρωσης EFT (Emotional Freedom Technique) απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας γίνεται με την επανάληψη ενός αρνητικού συναισθήματος ή με τη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα σημείο που μας προκαλεί πόνο. Τότε γίνεται μπλοκάρισμα της ροής

της ενέργειας σε έναν συγκεκριμένο ενεργειακό μεσημβρινό. Εφαρμόζοντας το EFT , με μερικά χτυπήματα στα

ενεργειακά σημεία, διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και αποκαθίσταται η ροή της ενέργειας. Το EFT εφαρμόζεται για τη θεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων ύπνου, κατάθλιψης, χρόνιων πόνων, αγχωδών διαταραχών κ.λ.π, με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές από τον χώρο της υγείας, σε ειδικούς ψυχικής υγείας καθώς και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να ευαισθητοποιηθεί στις τεχνικές διαχείρισης του στρες ως τρόπου διαχείρισης του εαυτού και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του στρες που βιώνει.

Ώρες: 13.00 – 16.00 μ.μ

Kόστος: 30 Ευρώ

              20 Ευρώ (ειδική χρέωση για φοιτητές, ανέργους )

Τόπος διεξαγωγής: Σπευσίππου 39, Κολωνάκι – πλησίον στάση μετρό «Ευαγγελισμός»

Εισηγήτρια: Ελίνα Τσιούλη

Ψυχολόγος, M.Sc. «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» -IAΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

 Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

Tηλ.: 6974082634, 2107238342, e-mail: elinatsiouli@gmail.com

Website: www.elinatsiouli.com.gr

Δήλωση συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 5 Ιουλίου 2013

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

Παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης

>

>

Σεμινάρια